utorak, 20. avgust 2019.

Gradonačelnik Radojičić: U septembru konkurs za parove za vantelesnu oplodnju o trošku Grada Beograda

Parovi koji žele da se prijave za četvrti pokušaj vantelesne oplodnje o trošku grada, moći će to da urade u septembru kada će biti objavljen konkurs, istakao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

On objašnjava da će moći da se prijave parovi iz Srbije, sa prebivalištem u Beogradu, te da je uslov da žene imaju do 45 godina i da do sada nisu rađale.

– Za one koji iza sebe imaju tri neuspela pokušaja vantelesne oplodnje, ovo znači da imaju novu šansu da se ostvare kao roditelji. Svestan sam koliko je njihova borba teška i emotivna, koliko je ljubavi i posvećenosti potrebno, ali i koliko je važan doprinos društva i nadležnih institucija. Zbog toga sam i inicirao finansiranje četvrtog pokušaja o trošku grada, čime će Grad Beograd direktno podržati parove i njihovu borbu – ističe gradonačelnik. 

Gradonačelnik Radojičić podseća da je objavljen javni poziv zdravstvenim ustanovama za javnu nabavku za četvrti pokušaj vantelesne oplodnje i poziva ustanove koje ispunjavaju uslove da se prijave i daju svoju ponudu do 16. septembra.

On ističe da Grad Beograd vodi odgovornu demografsku politiku u skladu sa istovetnom politikom Vlade Srbije.

– Pokazatelj da idemo u dobrom pravcu je i podatak da je u prvih šest meseci u Beogradu i Srbiji rođeno više beba nego u istom periodu prošle godine – kaže Radojičić.