subota, 14. septembar 2019.

Grad podržao humanitarni fudbalski turnir „Diplomats 4 Children”

Član Gradskog veća Fadilj Eminović prisustvovao je danas Himanitarnom fudbalskom turniru „Diplomats 4 Children”, koji drugi out organizuju Ambasada Republike Poljske u Beogradu i Ambasada Republike Sovačke u Beogradu. Timovi sastavljeni od ambasadora, diplomata, predstavnika ambasada takmičili su se za komemorativni pehar i medalje, a sredstva prikupljena prilikom turnira namenjena su Odeljenju za hematologiju i onkologiju Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

– Ovaj događaj međunarodnog karaktera okupio je danas diplomate i predstavnike ambasada koji u duhu sportske saradnje, igrajući fudbal, prikupljaju sredstva za one kojima su najpotrebnija – izjavio je Eminović. 

On je dodao da mu je čast što je kao predstavnik Grada Beograda imao priliku da učestvuje u toj humanoj akciji.

– Na današnji dan se obeležava Nacionalni dan sporta u Poljskoj, a ovo je dobar način da se kroz akciju humanitarnog karaktera promoviše aktivan život i nadam se da će ovaj turnir prerasti u tradicionalni događaj – istakao je Eminović.

Na ovogodišnjem fudbalskom turniru učesvovale su ambasade Češke Republike, Finske, Francuske, Grčke, Italije, Rusije, Slovačke, SAD i institucije EU delegacije u Srbiji, ministarstva omladine i sporta RS. Prvo učešće ove godine u humanitarnom turniru uzele su ambasade Slovenije, Severne Makedonije i Irana.