subota, 14. septembar 2019.

Gradonačelnik Radojičić čestitao košarkaškoj reprezentaciji Srbije i zahvalio Đorđeviću na svim dosadašnjim uspesima

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić čestitao je košarkaškoj reprezentaciji Srbije na pobedi u utakmici protiv Češke, koja je naše Orlove dovela do 5. mesta na Svetskom prvenstvu, i zahvalio Aleksandru Đorđeviću na svim dosadašnjim uspesima. 

„Orlovi, čestitam vam na dostojanstvenoj, požrtvovanoj, profesionalnoj igri i pobedi na utakmici koja vas je dovela do 5. mesta na svetskom prvenstvu. Odlika jakih jeste da i nakon poraza nađu snage za nove izazove, a vi ste pokazali da ste jaki pobedom nad američkom i češkom reprezentacijom, čime ste nam priredili užitak u gledanju utakmica i učinili nas ponosnim. 

Konkurencija je bila jaka, sve države se takmiče, svi su uložili mnogo truda kako bi osvojili neko od prva tri mesta. Ono što je važno jeste da ste vi po ko zna koji put, pokazali kvalitet. Srbija je zemlja košarke i sa tako kvalitetnim košarkašima, slavićemo titulu na nekim od sledećih velikih tamičenja. Posebno zahvaljujem Aleksandru Saši Đorđeviću na svim medaljama koje je doneo Srbiji i na svemu što je uradio za srpsku košarku i kao selektor i kao igrač”, poručio je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.