sreda, 18. septembar 2019.

Deca Prihvatilišta na javnom času fudbala

U okviru Beogradskog festivala fudbala koji se održava na Trgu republike, Grad Beograd je u saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije organizovao javni čas fudbala za decu Prihvatilišta. Jučerašnjem događaju prisustvovala je sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, direktorka Prihvatilišta za decu Beograda Danijela Stajković i predstavnici Fudbalskog saveza Srbije. 

Nataša Stanisavljević je rekla da Grad Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku, te je i prepoznatljiv njegov odnos prema najranjivijim kategorijama dece bez roditeljskog staranja, siromašne dece, kao i dece sa problemima u društvenom ponašanju.

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam prisustvovala ovako lepom događaju. Ovo je lepa manifestacija u kojoj smo svi zajedno učestvovali i družili se sa mališanima iz Prihvatilišta. Na renovinarnom Trgu republike  postavljen je mali teren sa veštačkom travom, gde su oni imali priliku da prisustvuju času fudbala, druženju, igrali su utakmicu uz prisustvo sudije. Van terena su mogli da žongliraju i šutiraju loptu, ali su i dobili simbolične poklone. I ove godine smo se potrudili da našim najmlađim korisnicima ulepšamo početak nove školske godine – istakla je Nataša Stanisavljević.

Na Trgu republike biće organizovani dani fudbala, sportsko-zabavna manifestacija za decu i navijače Crvene zvezde i Partizana. Sve dok crveno-beli i crno-beli budu igrali utakmice u grupnoj fazi Lige šampiona i Lige Evrope narednih šest sedmica, utorkom, sredom i četvrtkom na Trgu republike biće organizovani različiti sportski, kulturni i zabavni programi, biće organizovane i različite nagradne igre, kao i besplatna škola fudbala.