petak, 20. septembar 2019.

Radojičić: Raspisan konkurs za četvriti pokušaj vantelesne oplodnje o trošku Grada, pozivam parove da se prijave

Javni poziv za četvrti pokušaj vantelesne oplodnje o trošku Grada Beograda raspisan je danas, a gradonacelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić pozvao je sve parove koji ispunjavaju uslove da iskoriste ovu mogućnost i prijave se.

 –Sa velikim zadovoljstvom obaveštavam  sve građane da je danas objavljen konkurs za četrvti pokušaj VTO o trošku Grada i pozivam parove da se prijave i iskoriste ovu mogućnost – rekao je Radojičić i dodao da pravo da se prijave imaju parovi iz Srbije sa prebivalištem u Beogradu, kao i da je uslov da žene imaju do 45 godina i da do sada nisu rađale.

Gradonačelnik Beograda je istakao da je ovo nova šansa za sve parove koji iza sebe imaju tri neuspela pokušaja vantelesne oplodnje i da trenutno u Beogradu ima 520 parova koji čekaju na četvrti pokušaj.

–U proceduru četvrtog VTO ove godine ući će njih 100 za šta je Grad Beograd preko Sekretarijata za zdravstvo opredelio 30 miliona dinara. Svestan sam koliko je njihova borba teška i emotivna, koliko je ljubavi i posvećenosti potrebno, ali i koliko je važan doprinos društva i nadležnih institucija. Zbog toga sam i inicirao finansiranje četvrtog pokušaja o trošku grada, čime će Grad Beograd direktno podržati parove i njihovu borbu. Nadamo se da će veliki broj parova iskoristiti ovu šansu – poručio je gradonačelnik.

On je naglasio da je kompletna procedura i neophodna dokumentacija navedena u tekstu poziva koji je javno objavljen u „Večernjim novostima” i na internet prezentaciji Grada Beograda.

–Grad vodi odgovornu demografsku politiku u skladu sa politikom Vlade Republike Srbije. Mislim da smo na dobrom putu, a u prilog tome govori i činjenica da je u Beogradu i Srbiji u prvih šest meseci ove godine rođeno više beba nego u istom periodu prošle godine – zaključio je Radojičić.