petak, 11. oktobar 2019.

Izmena režima saobraćaja

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju desne kolovozne trake Koreničke ulice (gledano u smeru prema naselju Konjarnik), na delu od deonice dodatka trase puta A1 ka Ulici Vladimira Tomanovića, koja je sastavni deo izlivne rampe auto-puta iz smera Niša ka naselju Medaković, od 14. do 20. oktobra doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Linija 38 (smer prema Ustaničkoj ulici) će ​tokom izvođenja radova saobraćati ulicama Nikole Grulovića, Partizanskom, Bulevarom kralja Aleksandra, Ustaničkom do okretnice „Šumice” i dalje redovnom trasom

Linije 38A i 70 (smer prema petlji „Mostar”) će saobraćati auto-putem za Niš, Ulicom Stefana Prvovenčanog do Autokomande i dalje redovnom trasom.

Linija 38L (smer prema petlji „Mostar”) će saobraćati auto-putem za Niš, Ulicom Stefana Prvovenčanog do mosta kod pošte na Dušanovcu i dalje redovnom trasom.

Osim gradskih linija, ovi radovi će uticati i na linije 352A, 353, 354B, 362, 366, 366A, 461 i 462 u prigradskom prevozu koje saobraćaju prema terminusu „Šumice” sa auto-puta preko Zaklopače, Smederevskog puta i Ustaničke ulice.

U suprotnom smeru sve navedene linije će saobraćati redovnom trasom.

Takođe, zbog izvođenja radova na izgradnji fekalne i kišne kanalizacije u ulicama Užičkoj i Teodora Drajzera doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi će se obavljati po fazama. Faza 1 predstavlja radove u desnoj saobraćajnoj traci Ulice Teodora Drajzera (smer prema Mostu na Adi), na delu od raskrsnice sa Užičkom ulicom do priključka prema bolnici, od 14. do 28. oktobra.

Tokom izvođenja radova za saobraćaj će biti slobodna saobraćajna traka u smeru prema Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića i vozila sa linija javnog prevoza će u tom smeru saobraćati redovnim trasama, dok će saobraćaj u suprotnom smeru biti izmenjen.

Linija 38A će saobraćati Ulicom Dragana Mancea, Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića, Bulevarom vojvode Putnika, Mostarskom petljom, Bulevarom vojvode Mišića, petljom „Radnička”, Bulevarom vojvode Miošića, Bulevarom patrijarha Pavla i dalje redovnom trasom. Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti stajališta „Muzej Jugoslavije” i „Topčiderski park”.

Linija 49 će saobraćati Ulicom neznanog junaka, Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića, Bulevarom vojvode Putnika, Mostarskom petljom, Bulevarom vojvode Mišića, petljom „Radnička”, Paštrovićevom ulicom i dalje redovnom trasom. Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti stajališta „Pedagoška akademija” i „Mostar”.

Linija 94 će saobraćati Ulicom neznanog junaka, Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića, Bulevarom vojvode Putnika, Mostarskom petljom, Bulevarom vojvode Mišića, petljom „Radnička”, zatim preko Mosta na Adi i dalje redovnom trasom. Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti stajališta „Pedagoška akademija” i „Mostar”.

Kako navode iz ovog sekreterijata, tokom izvođenja radova na pregledu i popravci tramvajske pruge u zoni Topčiderske ulice (deo pruge kroz park), na deonici između restorana „Stara daščara” i tramvajske okretnice „Topčider” (oba smera), od 11.oktobra, u 22 sata do 14. oktobra, u 3.30 časova doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova, tramvajska linija 3L1 će saobraćati na skraćenoj trasi do okretnice „Gospodarska mehana”, dok će linija 3A saobraćati na relaciji Savski trg – Kneževac.