petak, 11. oktobar 2019.

Vesić svečano otvorio 24. po redu manifestaciju „Dečji sajam”

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić svečano je danas u Hali 5 Beogradskog sajma otvorio 24. po redu „Dečji sajam”, jednu od 48 sajamskih manifestacija koje se održavaju na Beogradskom sajmu, kroz čije kapije na godišnjem nivou prođe oko pola miliona ljudi.  

– Činjenica da se u Beogradu održava sve više sajmova, dokaz je koliko je naš grad iz godine u godinu interesantniji ne samo za biznis već i za druge namene poput kulture, turizma ili manifestacija namenjenih deci ili starijim sugrađanima. Sajam je dobar pokazatelj koji svedoči o tome da li se jedan grad razvija ili ne – naglasio je Vesić.

On je dodao da ukoliko se sagleda šta se sve dešava na Beogradskom sajmu tokom poslednjih godina, možemo da budemo sigurni da se Beograd razvija u dobrom pravcu.

– Radujem se svakom novom „Dečjem sajmu”, jer se zrelost jednog društva ogleda u odnosu prema najmlađima, najstarijima i ljudima sa posebnim potrebama. Na 24. „Dečjem sajmu” imamo izlagače iz čitave Srbije i mislim da je jako dobro da na jednom mestu možemo da vidimo sve što se proizvodi za decu. Oprema, igračke, hrana i sve ostalo što je izloženo promoviše i domaće proizvođače. Čestitam ljudima koji organizuju ovaj sajam, jer nije lako organizovati jednu manifestaciju 24 puta, a činjenica da je sve više izlagača i posetilaca, dokaz je da su uspešni i da bi trebalo da nastave ovaj posao – poručio je zamenik gradonačelnika.

Događaju su prisustvovali direktorka „Beogradskog sajma” Danka Selić, predsednik Sportskog saveza Beograda Dragan Tomašević i direktor Omladinske škole KK „Partizan֨” Zoran Stevanović.