sreda, 16. oktobar 2019.

Novi sportski teren za školu u Obrenovcu

Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas sa predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem završne radove na izgradnji sportskog terena u Tehničkoj školi u Obrenovcu. Izgradnju terena za mali fudbal, rukomet, košarku, odbojku, koje će koristiti 800 đaka ove škole, finansira Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu, koji je izdvojio 3,1 milion dinara.

– Ulaganje u ovu školu konačno je moguće pošto smo je prošle godine izvukli iz dugogodišnje blokade u iznosu od 21 milion dinara. To je bila jedna od tri škole u blokadi i danas, konačno, posle više od deset godina, Beograd nema nijednu školu u blokadi – rekao je Gak.

On je istakao da je sekretarijat u te svrhe školama uplatio 40 miliona dinara, te najavio dalja ulaganja u Tehničku školu.

– U planu je da već sledeće godine uložimo još oko 22 miliona dinara u obnovu fasadne stolarije. U beogradskim školama je započet veliki investicioni talas (oko 800 miliona dinara) i on neće stati – poručio je Gak.

On je dodao da Grad Beograd podjednako ulaže u gradske i prigradske opštine i dodao da u Obrenovcu počinje i gradnja jednog od prvih od najavljenih 17 montažnih vrtića. 

Miroslav Čučković istakao je da je Obrenovac pokazao da je najveće gradilište u Beogradu, sa planovima za izgradnju doma zdravlja, dve škole i dva vrtića.

– Tako se obezbeđuje ostanak mladih u Srbiji – istakao je Čučković.

U obilasku škole je bio i odbojkaški reprezentativac Srbije Vuk Todorović, nekadašnji đak ove škole, koji je ukazao na značaj izgradnje sportskog terena. 

– Ovde sam postigao velike uspehe i jako sam srećan što će i neke nove generacije imati uslove da ih postižu – rekao je Todorović.