četvrtak, 17. oktobar 2019.

„Zaveslajmo zajedno” i „Trofej Beograda” u hokeju na travi

U organizaciji Asocijacije „Sport za sve”, pod pokroviteljstvom Grada Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu, 20. oktobra održaće se manifestacija „Zaveslajmo zajedno”, saopšteno je iz ovog sekretarijata.

Okupljanje je predviđeno u 11 sati na Čukaričkom rukavcu, kod restorana „Stenka” i Kluba za rekreaciju, sport i nautiku „Savska oaza”, gde će biti prijavljivanje. U  11.45 časova predviđeno je spuštanje kajaka u vodu, a polazak je u 12 časova, ispod kraka Novog mosta.
Spust je predviđen niz desnu obalu reke Save, pored Beograda na vodi, Kapetanije, „Beton hale” do PD  „25. maj – Milan Gale Muškatirović”, a izlazak je na prvoj krivini kod sportskog centra.

Predviđeno je 100 čamaca (kajaka, kanua, rafting čamaca) i oko stotinu učesnika, rekreativaca, kao i sportista koji se bave veslanjem.

Takođe, kako navode iz ovog sekretarijata, „Trofej Beograda” u hokeju na travi održaće se 19. oktobra u 9 sati u Pionirskom gradu (Kneza Višeslava 27).

U borbi za trofej učestvovaće hokejašice i hokejaši iz Subotice, Novog Sada i Beograda, a svoje veštine i umeća promovisaće i mladi igrači iz Beograda i Svilajnca.