ponedeljak, 21. oktobar 2019.

Vanredni obilazak radova u OŠ „Vladimir Rolović”

Član Gradskog veća Filip Marjanović, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, pomoćnik sekretara Bojan Vujković i narodna poslanica iz Rakovice Dušica Stojković danas su vanredno obišli radove na kompletnoj rekonstrukciji Osnovne škole „Vladimir Rolović” na Petlovom brdu koji su počeli početkom septembra.

Slavko Gak istakao je da su u toku radovi na oko 3.500 kvadratnih metara, u vrednosti od 72 miliona dinara i da za sada sve teče po planu.

– Zadovoljan sam početnom fazom rekonstrukcije škole. Velike obnove obrazovnih institucija koje su u toku govore o rešenosti Grada Beograda da se ne zaustavi veliki investicioni talas započet pre nekoliko godina. Obrazovanje i uslovi u kojima borave deca su prioritet, kako u školama tako i u vrtićima – rekao je Gak.

On je istakao da je višedecenijski nemar u ovom najvažnijem sektoru za svaki grad vidljiv na svakom koraku i treba još vremena da se postigne zacrtani cilj.

– Važno je da se sa tim konačno počelo, da su prvi rezultati vidljivi i da smo na dobrom putu. Vrednost svih trenutno aktivnih građevinskih radova u obrazovnim institucijama je oko 800 miliona dinara i najvažnije je da se ovaj veliki investicioni zamajac u obrazovanju ne prekine dok god ne budemo zadovoljni uslovima u svim školama i vrtićima u Beogradu – zaključio je Gak.

U školi su u toku radovi na rekonstrukciji krova, keramičarski radovi i postavljanje nove elektroinstalacije. Ispred objekta se grade trotoari sa ivičnjacima, kao i prilazi i rampe za osobe sa invaliditetom.

Projekat rekonstrukcije škole finansirala je Gradska opština Rakovica, a radove Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije.