petak, 8. novembar 2019.

Besplatan koncert za mlade na Kolarcu

Pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Sekretarijata za kulturu 14. novembra u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, sa početkom u 20 časova održaće se koncert klasične muzike pod nazivom „Vissi d’arte“, dok će Kancelarija za mlade Grada Beograda dodeliti besplatno 30 karata putem društvenih mreža. 

Zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović istakla je značaj organizovanja koncerata klasične muzike, kao i njene promocije. 

-Na programu će biti najlepše operske arije italijanskog repertoara od Pučinija i Verdija, a sam koncert zove se „Vissi d’arte“, što u prevodu sa italijanskog znači „Živeh za umetnost“, kako se i zove najpoznatija arija iz Pučinijeve opere Toska. Ovo je još jedna u nizu uspešnih saradnji gradskih institucija i ovom prilikom pozivamo mlade da se jave Kancelariji za mlade Grada Beograda na njihove društvene mreže i uživaju u besplatnim kulturnim sadržajima kojih u prestonici iz dana u dan ima sve više - rekla je Radulovićeva.

Direktor Kancelarije za mlade Grada Beograda Nedeljko Radosavljević istakao je da, u skladu sa svojim nadležnostima, osluškuju potrebe mladih i da se iz godine u godinu povećava broj besplatnih događaja, radionica, škola i ostalih sadržaja za koje su mladi zainteresovani.

-Ovom prilikom pozivamo mlade da nam se jave putem Fejsbuka i Instagrama Kancelarije za mlade, gde ćemo za petnaestoro najbržih podeliti po dve karte za koncert u Kolarcu. Kancelarija za mlade radi na unapređenju položaja mladih i pružanju podrške mladima u saradnji sa obrazovnim i kulturnim institucijama i ovo je još jedan u nizu primera dobre prakse ovakve saradnje – naveo je Radosavljević.   

Na koncertu će nastupiti umetnički ansambl "Stanislav Binički", ansambl Ministarstva odbrane Republike Srbije pod upravom dirigenta maestra Emanuela Plasona, jednog od vodećih francuskih dirigenata današnjice. Na gala koncertu učestvovaće i gruzijski sopran Nino Lezava, koja je i direktor muzičke akademije Renata Tebaldi i Mario Del Monako u Pezaro (Italija), tenor Zurab Zurabišvili jedan od vodećih svetskih tenora iz Gruzije, prvakinja opere Narodnog pozorišta u Beogradu Jasmina Trumbetaš Petrović, prvak opere Narodnog pozorišta u Beogradu bas-bariton Aleksandar Stamatović i mladi sopran član operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu, Marija Jelić.