utorak, 12. novembar 2019.

Rekonstruisan krov na vrtiću „Pčelica”

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas vrtić „Pčelica” na Novom Beogradu, gde je završena rekonstrukcija i sanacija krova. 

– Radovi su završeni i rešen je dugogodišnji problem sa prokišnjavanjem u ovom vrtiću, koji je eskalirao sa obimnim padavinama tokom ovog leta. Danas se deca vraćaju u ovaj objekat i problema više neće biti – rekao je Gak.

Osim čestih nevremena tokom ovog leta, on je istakao da je problem sa prokišnjavanjem nastao i zbog krađe bakarnog lima sa krovnog pokrivača i zahvalio policiji koja je brzo uhvatila počinioce. 

– Sekretarijat je za sanaciju krova izdvojio 9,7 miliona dinara. Period kada su deca bila izmeštena u drugi vrtić iskoristili smo i za zamenu dela odvodnih kanalizacionih cevi, sanaciju slivnika u toaletima na spratu objekta, krečenje, adaptaciju plafonskog dela distributivne kuhinje, zamenu dotrajalog nameštaja i slično – kazao je Gak.

On je istakao i da je stari bakarni lim koji je skinut sa krova prodat, čime se u budžet slilo skoro pet miliona dinara.

Tokom radova, deca iz vrtića „Pčelica” boravila su u okolnom vrtiću „Leptirić” i Gak im je danas poželeo dobrodošlicu nazad u njihov vrtić.
U vrtić „Pčelica” ide oko 220 dece.