utorak, 12. novembar 2019.

Veće mere bezbednosti u svim beogradskim vrtićima

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas vrtić „Princeza Olivera” koji je tokom noći obijen, saopšteno je iz ovog sekretarijata. 

U obijenom vrtiću „Princeza Olivera” stanje je sada redovno, a uskoro će biti povećane mere bezbednosti u svim beogradskim vrtićima.

– Spremčica je rano ujutru zatekla nered u vrtiću i polomljen prozor kroz koji su provalnici ušli. Od tehnike nedostaju samo dva DVD plejera. Odmah je pozvana policija i sada je već situacija u vrtiću normalizovana – rekao je Gak i dodao da je samo ove godine u Beogradu obijeno desetak vrtića, te da je na meti uglavnom tehnička oprema u objektima.

On je istakao da je neophodno uvođenje veće zaštite imovine, kao što je alarmni sistem, koji će uskoro biti uveden u sve objekte predškolskih ustanova, a u projekat za povećanje bezbednosti u vrtićima Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu uložiće više od 300 miliona dinara

– Oprema se već montira. Kada svi vrtići budu opremljeni video-nadzorom i alarmima, nadam se da ćemo stati na put ovakvim slučajevima. Većim sistemom zaštite rešićemo ovaj problem – zaključio je Gak.

Prilikom obilaska vrtića, Gak je najavio da će uskoro početi kompletna rekonstrukcija vrtića „Princeza Olivera” i da je za ovu investiciju Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu izdvojio više od 30 miliona dinara.