utorak, 12. novembar 2019.

Gradonačelnik Radojičić: Beograd će se priključiti mreži „Zdravih gradova”

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić sastao se danas sa direktorom Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije za Srbiju dr Marijanom Ivanušom. Tema sastanka bila je priključivanje Grada Beograda mreži „Zdravih gradova”, što podrazumeva niz aktivnosti koje gradovi članovi sprovode za unapređenje zdravlja i kvaliteta života svojih sugrađana. 

– Jedan od ciljeva našeg sastanka jeste pokretanje bliske saradnje sa timom Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije. Grad Beograd brine o zdravlju svih svojih stanovnika. Važno nam je da našim sugrađanima u glavnom gradu obezbedimo zelenije i zdravije okruženje. U narednom periodu želimo da podignemo svest ljudi o važnosti unapređenja fizičke, psihičke i socijalne komponente zdravlja, čime se podiže i  kvalitet života svih građana Beograda – rekao je gradonačelnik. 

Marijan Ivanuša je konstatovao da je Beograd kao najveća lokalna samouprava u Srbiji uvek dobar primer svim drugim gradovima u zemlji, ali i regionu.

– Svesni smo da Beograd definiše trendove koji ostali gradovi prate i zato nam je saradnja sa Beogradom značajna – naglasio je Ivanuša. 

Povezujući ključne ljude, zajednice, stručnjake i građane, „Zdravi grad” je projekat Svetske zdravstvene organizacije koji se temelji na pronalaženju novih puteva za zdravlje građana u zajednici, u skladu sa strategijom „Zdravlje za sve za 21. vek” i ciljevima održivog razvoja.