subota, 16. novembar 2019.

Radovi na izgradnji škole u naselju Leštane u punom jeku

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas radove na izgradnji nove škole u neselju Leštane.

– Izgradnja škole teče po planu, radi se i vikendom, dinamika se poštuje i sledeće godine đaci ovog naselja moći će da računaju na novu školu – rekao je Slavko Gak prilikom obilaska gradilišta.

On je istakao da je izgradnja nove škole na mestu stare, montažne, koja je srušena jer je bila neuslovna, najvažnija investicija u sektoru obrazovanja ove godine.

– Vremenski uslovi nam idu na ruku da sve protekne bez problema i nadam se da će tako i ostati – izjavio je sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

Nova škola će se, kako je istakao, prostirati na oko 5.500 kvadratnih metara i imaće fiskulturnu salu, najsavremenije kabinete, dva sportska terena za košarku i fudbal, što do sada đaci nisu imali.

Dok se nova škola ne završi, đaci idu u školu „Miloje Vasić” u Kaluđerici.

– To strpljenje će se i te kako isplatiti kada sledeće godine ovde budemo stajali ispred jedne od najmodernije opremljenih škola u Beogradu – poručio je Slavko Gak.

Nova škola moći će, prema njegovim rečima, da primi u punom kapacitetu hiljadu i po đaka.

Izgradnju škole, koja će koštati oko 550 miliona dinara, finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima u okviru Programa Vlade Srbije za obnovu i unapređenje objekata u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite, koji je usvojen 2016. godine.