nedelja, 17. novembar 2019.

Sedmi međunarodni turnir u karateu održan u Rakovici

Sedmi međunarodni turnir u karateu „Trofej Rakovice 2019” održan je danas u Sportskom centru „Rakovica”. Događaju su prisustvovali član Gradskog veća Filip Marjanović, državni sekretar u MUP-u Milosav Miličković, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić i predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić.

U ovoj sportskoj manifestaciji učešće je uzelo 28 karate klubova iz zemlje i inostranstva, sa više od 200 takmičara. Osim Srbije, na turniru su učestvovali klubovi iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

Pre početka turnira, Miličković je uručio plakete za nesebičnu podršku organizaciji turnira Predragu Peruničiću, Vladanu Kociću i Crvenom krstu „Rakovica”.

On je poručio da je cilj da se brojnim besplatnim  školicama sport približi deci tokom čitave godine, kao da se samo tako obrazuju nove generacije mladih ljudi koji su sposobni da se uhvate ukoštac sa brojnim izazovima i preprekama u životu.

Na turniru su učestvovale sve uzrasne kategorije: poletarci, pioniri, nade, kadeti, juniori i mlađi seniori. Oni su se takmičili pojedinačno i ekipno u katama i borbama.

Organizator turnira je Karate klub „Rakovica Kanon”, koji u saradnji sa Oopštinom Rakovica aktivno učestvuje u promociji karatea i sporta u ovoj opštini. Pod pokroviteljstvom opštine, ovaj karate klub pokrenuo je projekat „Besplatna karate škola”, u okviru kojeg je do sada više od 2.000 dece predškolskog i školskog uzrasta imalo priliku da besplatno trenira ovu borilačku veštinu.