ponedeljak, 18. novembar 2019.

Radojičić: Utvrditi opravdanost ukidanja linije 28

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić sastao se danas sa sekretarom za javni prevoz Jovicom Vasiljevićem i njegovim saradnicima. Razgovarali su o ukidanju i promenama linija javnog gradskog prevoza. Gradonačelnik je na sastanku posebno tražio da se preispita opravdanost ukidanja linije 28. 

– Tokom protekle nedelje, Sekretarijat za javni prevoz, u saradnji sa Gradskim saobraćajnim preduzećem, vršio je snimanja na terenu u terminima jutarnjeg i popodnevnog špica. Sekretar za javni prevoz obavestio me je da je analizom rezultata utvrđeno da ponuđeni kapaciteti zadovoljavaju potrebe naših putnika. Istraživanja su pokazala da su izmene u funkcionisanju javnog prevoza opravdane. Međutim, naložio sam da se još jednom analiziraju i preispitaju linije, a naročito linija 28. Ukidanje trolejbuske linije 28 izazvalo je nezadovoljstvo određenog broja građana, saobraćala je dugi niz godina i omogućavala da građani bez presedanja putuju od Zvezdare do centra grada. Beograđani koji žive u ovom delu grada moraju imati kvalitetan prevoz do centra Beograda – rekao je gradonačelnik.  

Gradonačelnik je istakao da su se na sastanku saglasili da će Sekretarijat za javni prevoz nastaviti da traži najbolje moguće rešenje u interesu Beograđana. 

– Složili smo se da kapaciteti na svim linijama moraju da zadovolje potrebe Beograđana, da nam je to na prvom mestu. Očekujem da nam sekretarijat hitno ponudi novo rešenje za ovaj problem – zaključio je gradonačelnik.