utorak, 19. novembar 2019.

Fondacija za mlade talente putem konkursa za talentovane srednjoškolce ove godine dodeljuje ukupno 18 miliona dinara

Fondacija za mlade talente Grada Beograda raspisala je konkurs za dodelu novčanih sredstava talentovanim učenicima srednjih škola sa teritorije Beograda, u ukupnoj vrednosti od 18 miliona dinara, za nabavku neophodne opreme radi daljeg negovanja talenta. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić naveo je da je Fondacija ove godine opredelila više novca za talentovane srednjoškolce, kao i da je rok za prijavu 2. decembar.

– Nastavljamo sa odgovornom politikom prema mladima Beograda, jer su oni naša budućnost. Upravni odbor ove fondacije, koji je sastavljen od eminentnih ljudi iz oblasti nauke, sporta i umetnosti, odlučio je da ove godine novčana sredstva u iznosu od 18 miliona dinara opredeli za srednjoškolce, za nabavku neophodne opreme, kako bi mogli dalje da razvijaju svoj talenat. Ove godine opredeljeno je šest miliona dinara više nego prethodne godine, pa samim tim očekujemo i veći broj mladih talenata kojima će biti odobrena jednokratna novčana sredstva – rekao je Vesić.

On je dodao da će maksimalni iznos koji će se dodeljivati pojedinačnom kandidatu iznositi 300.000 dinara.

– Fondacija je do sada realizovala tri konkursa, na kojima je više od 180 osnovaca i učenika srednjih škola dobilo novčanu podršku za dalji razvoj njihovih talenata. Nastavićemo da se borimo za njih, kako bi bili ponosni na svoju zemlju i svoj grad. Oni su naši najmlađi ambasadori Beograda, a mi smo tu da im pružimo podršku da se za njihove izvanredne rezultate čuje i u svetu. Pozivam srednjoškolce Beograda da se informišu na sajtu Grada Beograda i Fondacije za mlade talente i da se prijave na konkurs, te da uz pomoć ove fondacije obezbede do 300.000 dinara za nabavku neophodne opreme, instrumenata, rekvizita i slično, što će im pomoći u daljem razvoju talenta – rekao je Vesić.

Direktorka Fondacije za mlade talente Ana Zekavica istakla je da se značaj i potvrda dobrog i uspešnog rada ove fondacije upravo ogleda u broju talentovane dece koja su kroz konkurse dobila jednokratnu pomoć.

– Pozitivan glas o ovoj fondaciji se iz godine u godinu sve dalje širi i uspešnost u sprovođenju konkursa, na kojima sve veći broj talentovane dece dobija novčana sredstva kako bi dalje negovala svoj talenat, jasan su pokazatelj da radimo pravu stvar, da čuvamo mlade  i brinemo o njima i stvaramo dobar sistem podrške mladim ljudima – rekla je Ana Zekavica.

Konkurs za dodelu novčanih sredstava talentovanim učenicima srednjih škola sa teritorije Beograda traje do 2. decembra, a tekst konkursa i obrazac za prijavu moguće je preuzeti na internet-sajtu Fondacije za mlade talente Grada Beograda.
 

Foto: Arhiva Beoinfa