sreda, 20. novembar 2019.

„Trofej Beograda” u šahu

Pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Beograda, Šahovski savez Beograda organizuje 33. Međunarodno otvoreno prvenstvo Beograda u šahu „Trofej Beograda”. Takmičenje se održava od 24. novembra do 2. decembra u hotelu „Balašević”, saopštio je Sekretarijat za sport i omladinu. 

Redovna kola se igraju svakog dana od 17 do 22 časa, a poslednje kolo 2. decembra od 14 sati. 

Cilj turnira je reafirmacija i omasovljenje šahovske igre, povećanje ugleda Beograda kao metropole svetskog šaha, ali i kao grada sporta i turizma.

„Trofej Beograda” predstavlja izvanrednu priliku za popularizaciju šahovske igre, a ujedno pruža šansu, pre svega, mladim šahistima da u susretima i odmeravanju snage sa stranim šahistima i domaćim asovima što brže i bolje napreduju, stiču rejting i uslove za osvajanje međunarodnih titula.

Na turniru je predviđen visok nagradni fond – prva nagrada iznosi 180.000 dinara, a predviđeno je i više specijalnih nagrada. Do sada je prijavljeno više od devedeset igrača iz Srbije, BiH, Hrvatske, Bugarske, Rusije, Ukrajine, Azerbejdžana, Indije, SAD, Izreala, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Austrije, Nemačke i Norveške.

Listu prijavljenih takmičara predvode proslavljeni velemajstori Kotronijas Vasilis (Grčka) i Branko Damljanović.
 
Sve informacije o prijavi za turnir, koja je i dalje u toku, mogu se dobiti posredstvom imejl-adrese: beochess011@yahoo.com.