sreda, 20. novembar 2019.

Festival energetske efikasnosti „Budućnost je sada”

Pod sloganom „Budućnost je sada”, Festival energetske efikasnosti održaće se u petak i subotu, 23. i 24. novembra, u Kulturnom centru „Eko-dvorištance”.

Festival koji će biti organizovan u prvom ekološkom kulturnom centru u regionu ima za cilj da podigne svest o temama održivog razvoja u koje spadaju organska poljoprivreda, energetska efikasnost, obnovljivi izvori energije, zelena gradnja, održiva arhitektura, kultura, zabava i sport.

Na festivalu učestvuju fakulteti Beogradskog univerziteta, kao i srednje škole koje će predstaviti projekte iz navedenih oblasti. Svoje energetski efikasne i ekološke proizvode predstaviće kompanije – partneri projekta „Eko-dvorištance, te će posetioci imati priliku da saznaju kako funkcionišu solarni sistemi, kotao na pelet, toplotna pumpa i drugo. Najsrećniji posetilac dobiće na poklon solarni panel. 

U subotu u 16 časova biće izvedena monodrama „Nikola Tesla ili prilagođavanje anđela” u izvođenju našeg poznatog dramskog umetnika Ljubivoja Tadića.

Organizator festivala je Udruženje „Probudimo svest” i Open mind agency. Festival su podržali Ministarstvo zaštite životne sredine i Opština Palilula. 

Kulturni centar „Eko-dvorištance” se nalazi u Borči u Ulica zrenjaninski put 153 b.

Ulaz je slobodan.