utorak, 10. decembar 2019.

Potpisani ugovori za podršku razvoja inovativnih delatnosti

Sekretar za privredu Milinko Veličković potpisao je danas u prostorijama Gradske uprave Grada Beograda ugovore o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji mera i aktivnosti za podršku razvoja inovativnih delatnosti i samozapošljavanja, sa pet izabranih korisnika sredstava. Korisnici su izabrani na javnom konkursu za dodelu sredstava tokom ove godine, a ugovore sa korisnicima u ime Naučnotehnološkog parka Beograd potpisala je i v. d. ove ustanove Gordana Danilović Grković.

Veličković je podsetio da se ovaj program sprovodi već četvrtu godinu zaredom u okviru Akcionog plana za zapošljavanje grada Beograda, sa ciljem jačanja kapaciteta poslovne infrastrukture u oblasti IT industrije.

– Pravo na dodelu sredstava imala su nezaposlena lica sa stečenim visokim obrazovanjem i inovativnom biznis idejom, a sve radi podrške samozapošljavanju, razvoju inovativnih i visokotehnoloških proizvoda, usluga i procesa, kao i povećanja konkurentskih sposobnosti privrednih subjekata i uključivanja u međunarodne tržišne tokove. Konkursom je podržano pet korisnika za pokriće troškova infrastrukturnih i stručnih usluga koje pruža Naučnotehnološki park Beograd – istakao je Milinko Veličković.

Ugovori su potpisani s predstavnicima firmi: „Algi ox”, „Life game”, „Virtuality”, „Peki x class pro” i „Basketball science 3D”.