utorak, 10. decembar 2019.

Delegacija iz Rusije u poseti Starom dvoru

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović ugostio je danas u Starom dvoru delegaciju Rusije koja je prisustvovala otkrivanju spomenika slavnom arehtekti Nikolaju Krasnovu u parku Mali Tašmajdan.

Prijemu je prisustvovao i gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

Gosti iz Rusije predložili su da naredne godine u Beogradu budu održani Dani Moskve. 

– Spremni smo da našu saradnju unapređujemo i širimo. Najbrža veza koju stvaramo jeste veza naših kultura. Pozitivno je ocenjena i vaša inicijativa da budu održani Dani Moskve u Beogradu, za šta postoje dobri uslovi – kazao je pomoćnik gradonačelnika, i dodao da su to konkretni susreti, te da bi takva kulturna manifestacija bila kruna saradnje dve zemlje.

Predstavnici delegacije Moskve izneli su ideju da se 2020. godine u Beogradu održi manifestacija koja bi obuhvatila muzički deo, dečje stvaralaštvo, radionicu iz područja obrazovanja kao i razne izložbe. Sledeće godine navršava se 75 godina od pobede u Velikom ratu, koji se u Rusiji obeležava kao Veliki otadžbinski rat, a planirano je održavanje 20 manifestacija koje će istaći njegov istorijski značaj. 

Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl istakao je da bi manifestacija Dani Moskve mogla da bude održana krajem septembra naredne godine.

Praunuk Nikolaja Krasnova Sem Smol posebno je zahvalio Gradu Beogradu na gostoprimstvu, i dodao da mu je čast što je spomenik Krasnovu podignut u našem gradu.