utorak, 10. decembar 2019.

Predstavljeni rezultati Kancelarije za mlade Opštine Zemun

Rezultati Kancelarije za mlade Gradske opštine Zemun, kao jedne od najboljih beogradskih kancelarija, predstavljeni su danas na Sajmu preduzetnika u Kombank dvorani u okviru događaja „Meetup startup”, saopšteno je iz Opštine Zemun.


Događaj je juče i danas, u okviru Evropske nedelje preduzetništva, organizovala Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije Grada Beograda. 

Koordinator Kancelarije za mlade Opštine Zemun Željko Klarić predstavio je aktuelni projekat „Elektronsko poslovanje”, koji Kancelarija realizuje u saradnji sa Regionalnom agencijom za razvoj i evropske integracije Beograda, a uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta.

Kako je navedeno u saopštenju, da bi se nastavio trend rasta zaposlenosti iz prethodnog perioda, zadatak ovog projekta je da putevi razvijanja i unapređenja znanja, veština i kompetencija mladih doprinesu jačanju kapaciteta radne snage, koji je jedan od regionalnih i lokalnih prioriteta kada je u pitanju politika zapošljavanja u ovoj godini.

Prezentacija KZM GO Zemun bila je prilika da se pomenu realizovani projekti, poput mnogobrojnih tribina za mlade preduzetnike, škole nemačkog, engleskog i grčkog jezika, Sajma srednjih škola za male maturante, Muzičkog festivala neafirmisanih rok bendova, ali i predoči mladima da njihove ideje umnogome mogu da doprinesu još kvalitetnijoj ponudi manifestacionog turizma Zemuna. 

Predstavnici Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Grada Beograda govorili su na prezentaciji o značaju informisanosti mladih, kao i o neophodnoj motivisanosti, kako bi se što pre uključili u projekte kancelarija za mlade, podigli nivo primenljivih znanja, iskazali kreativnost i talenat.

Učesnici prezentacije pozvali su mlade da iskoriste priliku da se uz pomoć Kancelarije za mlade Gradske opštine Zemun besplatno edukuju, ali i da svoje uspehe podele sa sugrađanima priređivanjem izložbi, organizovanjem književnih večeri, tribina i koncerata u namenskom prostoru u Kosovskoj ulici broj 9.