utorak, 10. decembar 2019.

Vesić: „Beogradska zima” i u Parku vojvode Vuka

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prisustvovao je večeras otvaranju festivala „Coca Cola x New year’s district”, koja se u okviru „Beogradske zime” organizuje u Parku vojvode Vuka. Na ovom prostoru će do 8. januara biti organizovani razni događaji, koncerti i predstave.

Vesić je rekao da je nakon rekonstrukcije ovaj prostor dobio svoju namenu, te da osim parka za decu, služi i za održavanje raznih manifestacija.

– Kako širimo „Beogradsku zimu”, osvajamo nove prostore na kojima nismo imali sadržaje proteklih godina, a jedan od njih je i Park vojvode Vuka. Od septembra ovo je potpuno preuređeni deo grada, a tu je i pešačka zona, poput onih u evropskim zemljama. Park je bio mesto gde se ljudi nisu zadržavali, a sada je uređen, kao i ceo prostor prema Kosančićevom vencu gde će se nalaziti spomenik Aleksandru Deroku – istakao je Vesić i dodao da je suština da se prostori rekonstruišu tako da na njima mogu da se održavaju manifestacije.

„Adria media grup” partner je Gradu Beogradu u organizaciji ovogodišnje „Beogradske zime”, naveo je Vesić, i dodao da su oni preuzeli organizaciju događaja u Parku vojvode Vuka do 8. januara. Na ovaj način pokazali su drugim kompanijama da mogu da učestvuju u „Beogradskoj zimi”, kazao je Vesić.

Kako je najavio zamenik gradonačelnika, za deset dana biće otvoreno veliko klizalište na Trgu republike, što će, kako je rekao, pokazati da i taj prostor nakon preuređenja ima svoju funkciju.

–  Sve više je prostora u Beogradu na kojima se održavaju razne manifestacije tokom zime, a nama je „Beogradska zima” važna zbog turista, ali i zbog naših sugrađana. Za sedam ili osam dana ćemo u centru Lazarevca prvi put realizovati deo „Beogradske zime” – poručio je Vesić.

Prema njegovim rečima, u prvih devet meseci ove godine ostvareno je 10 odsto više noćenja, a Beograd je ove godine posetilo oko 13 odsto više stranih turista.

– Za Novu godinu očekujemo više turista. Živimo od turizma i važno je da kreiramo događaje na koje će dolaziti i stranci i naši turisti. Sve je više turista iz Kine, Rusije, Turske, Nemačke, a Nova godina je jedan od najvažnijih događaja kada je u pitanju naša turistička ponuda – zaključio je Vesić.