sreda, 11. decembar 2019.

Vesić: Od 15. decembra uvodi se nova linija BG voza do Lazarevca i Barajeva

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je, gostujući u jutarnjem programu RTS-a, da Grad Beograd i „Srbijavoz” od 15. decembra uvode dve nove linije BG voza koje će povezati centar Beograda, Barajevo i Lazarevac. 

– Ispunjavamo obećanje dato građanima Lazrevca i Barajeva da će gradskom železnicom biti povezani sa centrom Beograda. Od nedelje, 15. decembra, uvode se dve nove linije BG voza i to na dve relacije, linija Lazarevac–Ovča–Lazarevac, na kojoj je radnim danima planirano šest polazaka u oba smera (3+3) na dan, a vikendom i državnim praznicima ukupno četiri polaska u oba smera (2+2). Linija Lazarevac–Resnik–Lazarevac imaće ukupno šest polazaka u oba smera (3+3) na dan, a u dane vikenda i državnog praznika ukupno četiri polaska u oba smera (2+2) na dan – rekao je Goran Vesić.

Prema njegovim rečima, građani će BG vozom od centra Lazarevca do Vukovog spomenika putovati 63 minuta, dok danas autobusom putuju najmanje 80 minuta.

Stanice i stajališta BG voza na liniji Lazarevac–Ovča–Lazarevac su: „Lazarevac”, „Vreoci”, „Stepojevac”, „Leskovac Kolubarski”, „Barajevo centar”,  „Bela reka”,  „Resnik”, „Kijevo Kneževac”, „Rakovica”, „Beograd  centar”,  „Karađorđev park”,  „Vukov spomenik”,  „Pančevački most”, „Krnjača most”, „Krnjača”, „Sebeš” i „Ovča”. 

Radnim danima planirani su polasci iz Lazarevca u: 6.08, 7.49, 11.08, 14.00, 16.50 i 18.40 časova, dok su polasci ka Lazarevcu planirani u: 4.47, 6.30, 7.50, 12.30, 14.50 i 17.40 časova.

Vesić je najavio da će istovremeno sa uspostavljanjem nove linije BG voza u Lazarevcu biti uvedena i probna kružna autobuska linija, koja će povezivati železničku sa autobuskom stanicom i čiji će red vožnje biti usklađen sa polascima i dolascima BG voza, s obzirom na to da je udaljenost između ovih stanica oko 2,5 kilometara.

– Grad Beograd na projektu proširenja kapaciteta BG voza radi zajedno sa „Železnicama Srbije” i Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture skoro godinu dana. Obezbedili smo novac u budžetu grada za proširenja linija BG voza kako bi stanovnici Lazarevca i Barajeva dobili još jednu brzu i komfornu vezu sa gradom. Tako smo 1. septembra ove godine novom linijom Bg voza povezali Mladenovac, a posredno i Sopot preko Đurinaca sa centrom Beograda i omogućili i građanima ovih opština kvalitetnu vezu sa gradom – zaključio je Vesić.