sreda, 11. decembar 2019.

Radojičić otvorio humanitarnu akciju „Novogodišnja kutija”

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić otvorio je danas humanitarnu manifestaciju „Novogodišnja kutija” u „Sava centru”, gde je deci iz porodica slabijeg materijalnog stanja sa teritorije grada Beograda podeljeno hiljadu paketića. Humanitarni projekat realizovali su Grad Beograd i Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu, u saradnji sa kompanijama „Metro Cash and Carry”, „Credit Agricole” bankom i Bankom hrane Beograd.

Događaju su prisustvovali sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, podsekretar ovog sekretarijata Igor Raičević, generalni direktor firme „Metro” Andre Rinnensland, i član Izvršnog odbora „Credit Agricole” banke Romuald Le Masson.

Gradonačelnik je istakao da se ova akcija organizuje po 11. put u Beogradu, i da će mališanima iz porodica slabijeg materijalnog stanja biti podeljeno hiljadu paketića.

– Tokom naše višegodišnje saradnje, uspeli smo da podelimo 15.000 paketića. Svrha i cilj ovog događaja je da paketići stignu do dece kojima je podrška potrebna. Važno je da omogućimo da sva deca imaju iste uslove za život i razvoj, kao i da se raduju praznicima i uživaju u njima – naveo je Radojičić. 

On je deci i svima prisutnima poželeo srećne praznike, i da ih proslave u radosti, te da će i ovi paketići doprineti tome. 

– Zahvaljujem društveno odgovornim kompanijama koje su učestovovale u ovom humanitarnom projektu, te pozivam i druge da se priključe i učestvuju i sledećih godina. Naš je cilj da se grad Beograd razvija u ovom pravcu, i da bude grad koji će biti prilagođen uspešnom i srećnom razvoju i detinjstvu naše dece – rekao je gradonačelnik. 

Andre Rinnensland je rekao da mu je drago da već drugu godinu zaredom učestvuje u ovom projektu, kao i da će i ubuduće raditi na tome da usreće decu za novogodišnje praznike. 

Romuald Le Masson je rekao da je veoma zadovoljan jer ima odličnu saradnju sa Gradom Beogradom i drugim kompanijama sa kojima se organizuje ova akcija. 

– Veoma sam zadovoljan i zbog toga što se na ovaj način pokazuje darežljivost, a poredeći ga s francuskim, ovaj program je zaista fantastičan. Takođe, veoma sam srećan i zadovoljan zbog sve dece koja su danas dobila paketiće i uživala u programu, jer deca vide magiju zato što je traže – rekao je on. 

Nakon otvaranja programa odigrana je predstava za decu i nastup balerina, a zatim su podeljeni paketići mališanima iz 17 beogradskih opština.