petak, 13. decembar 2019.

Obnovljeno dečije igralište i zasađena stabla drveća na Maleškom brdu

Nakon Birčaninove i Savske, još jedan deo Savskog venca dobio je potpuno rekonstruisano dečije igralište u Maleškoj ulici, saopštavaju iz Opštine Savski venac, koja je i uložila sredstva u njegovu obnovu.

Igralište je danas obišla predsednica opštine Irena Vujović i ovom prilikom, zajedno sa saradnicima, zasadila pet stabala platana na zelenoj površini igrališta. Akciju sadnje drveća pokrenula je Opština Savski venac, uz podršku JP „Srbijašume”, a prema rečima predsednice Irene Vujović, sve u cilju podizanja ekološke svesti i očuvanja zdrave životne sredine. 

– Kao građani i pojedinci, svi smo odgovorni za našu okolinu i prirodu i zato ovom akcijom želimo da damo primer i drugima u našoj zajednici, kako bismo, koliko-toliko, doprineli stvaranju bolje budućnosti za sve nas, a pogotovo za generacije koje dolaze. Ovo igralište, gde će uživati naši najmlađi sugrađani koristeći rekvizite koje smo za njih i postavili, pravo je mesto za ozelenjavanje i raduje me što će zasađeni platani u budućnosti pružati kiseonik i hladovinu deci i roditeljima koji ovde budu boravili – poručila je Vujovićeva, posebno zahvalivši JP „Srbijašume” na pomoći u realizaciji akcije i sadnicama koje je ovo preduzeće obezbedilo.

V. d. direktora JP „Srbijašume” Igor Braunović poručio je da će ovo preduzeće uvek podržati svaku akciju ozelenjavanja grada i Srbije uopšte.

– Svima nam je u interesu da se što više sadi i da se na taj način postepeno poboljšava mikroklima gradskih lokacija, a sve to onda zajedno doprinosi kvalitetnijem vazduhu u našem gradu. Drago nam je što će ovi platani koje smo danas posadili biti svedoci novih generacija koje će stasati na ovom igralištu – poručio je Igor Braunović.

Događaju su prisustvovali i pomoćnica direktora JP „Srbijašume” Emilija Stojić, pomoćnik predsednice GO Savski venac Aleksandar Dujanović i članovi Opštinskog veća Miloš Vidović, Strahinja Kukić i Uroš Tripković.