subota, 14. decembar 2019.

Cena vrtića ostaje ista i u 2020. godini

Roditelji će i sledeće godine plaćati istu cenu za boravak dece u beogradskim predškolskim ustanovama, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– Računica koju su uradile stručne službe Sekretarijata, govori da će ekonomska cena vrtića ostati kao i do sada, odnosno da će i u 2020. na uplatnici roditeljima i dalje biti istaknuto 5.590 dinara – rekao je Slavko Gak za Večernje novosti.

On je dodao da to, kao i do sada, podrazumeva besplatan boravak za one najugroženije, te da prioritet Grada Beograda u sektoru obrazovanja i dečje zaštite i dalje ostaje povećanje obuhvata dece predškolskim obrazovanjem za šta je, kako je rekao, neophodno da roditeljima i cena vrtića ostane prihvatljiva.

– Godinu završavamo sa oko 77.000 dece u predškolskom obrazovanju, što je obuhvat od oko 73 odsto. To je za Beograd istorijski uspeh. Nastavljamo sa tim rastom i u 2020. godini – rekao je Gak.

On je zaključio da će Grad Beograd i u 2020. nastaviti sa subvencionisanjem boravka dece u privatnim predškolskim ustanovama.