sreda, 18. decembar 2019.

Poziv mladim profesionalnim timovima za izradu idejnog rešenja dela područja Linijskog parka

Grad Beograd je uz podršku Društva arhitekata Beograda objavio poziv mladim profesionalnim timovima za izradu idejnog rešenja dela područja Linijskog parka u Beogradu, izjavio je glavni gradski urvbanista Marko Stojčić.

On je precizirao da je u saradnji sa nevladinim organizacijama, renomiranim stručnjacima iz oblasti urbanizma, arhitekture i zaštite životne sredine, objavljen poziv za kvalifikaciju deset mladih timova za izradu ovog idejnog rešenja. 

 – Linijski park je trenutno najvažnija javna površina koju razvijamo, čija izgradnja će za cilj imati potpunu urbanu transformaciju jedne od najneuređenijih celina u Beogradu. Radi se o prostoru dužine od oko 4,5 kilometara, u potezu od Beton hale do Pančevačkog mosta, na kome se trenutno nalazi železnička pruga, koja u najvećm delu više nije u funkciji. Budući zeleni koridor će obezbediti potpuno nove i zdravije uslove kako za život stanara koji stanuju u kontaktnom području, tako i budućim javnim sadržajima koji će se razvijati na ovom potezu – istakao je Stojčić. 

On je naglasio da je posebno važan cilj koji će se ostvariti kroz ovaj projekat, a to je stvaranje novih mladih stručnjaka i autora koji će raditi na ovom projektu, s obzirom na to da se poziv odnosi isključivo na mlađe od 40 godina, sa boravištem u Republici Srbiji.

Poziv mladim profesionalnim timovima za kvalifikaciju za izradu idejnog rešenja dela područja Linijskog parka