nedelja, 12. januar 2020.

Vesić: Biće „crnih lista” iako mi prete

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je jutros, gostujući u „Novom jutru” RTV Pink, da ne odustaje od stavljanja kompanija koje kasne sa radovima u Beogradu na „crnu listu” iako mu, kako kaže, prete.

– Otkako sam pre dva dana najavio da će kompanije koje rade na infastrukturnim projektima u Beogradu i kasne sa radovima biti stavljene na „crnu listu”, što znači da neće moći da dobijaju nove poslove, dobijam pretnje da to neće biti tako – ukazao je Vesić. 

On je dodao da neke kompanije očigledno misle da su im poslovi zagarantovani, bez obzira na to koliko kasne sa završetkom radova, jer nemaju konkurenciju.

– Mogu da imam razumevanje za objektivne probleme koji se pojave na gradilištima, ali kompanije koje rade na infrastrukturnim projektima u Beogradu moraju da shvate da svi radovi remete normalan život ljudi i da zato moraju da se završe u zakazanom roku. Zato, ponovo obećavam, biće „crnih lista” za one koji kasne i neće dobijati nove poslove u Beogradu. Možete da pretite koliko god hoćete ili da mi poručujete da ćete naći nekog ko će vam progledati kroz prste, ali džabe – poručio je zamenik gradonačelnika. 

Vesić je istakao da je gradski urbanista Marko Stojčić svaki dan sa građevinarima već šest meseci i da je upoznat sa svakim problemom koji se pojavio prilikom rekonstrukcija. 

– Grad Beograd je zahvalan Marku Stojčiću zbog velikog truda i energije koje ulaže da se svi gradski projekti realizuju. To je njegov posao, jer je gradski urbanista. Hvala Bogu, imamo mnogo projekata, pa ima šta da se nadzire. Marko u svom poslu ima pomoć svih nas iz Grada Beograda, ali on je taj koji živi na gradilištima i bez koga se projekti ne bi završavali. Na osnovu njegovih izveštaja i procene da li su neka kašnjenja bila opravdana ili ne, procenjivaćemo da li će neka kompanija biti na „crnoj listi” ili ne – zaključio je Vesić.