petak, 17. januar 2020.

Javni poziv za pomoć pri kupovini 10 kuća za interno raseljena lica traje do kraja meseca

Javni poziv za podnošenje prijava interno raseljenih lica kojima je neophodna pomoć pri kupovini seoske kuće sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti namenjene stanovanju, kao i dodatna pomoć namenjena za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom, u cilju stvaranja ili poboljšanja uslova stanovanja, traje do 30. januara, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu. 

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je istakla da je Grad Beograd u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije 31. decembra prošle godine objavio ovaj javni poziv.

– Pomoć se odnosi na interno raseljena lica koja imaju prijavljeno boravište ili prebivalište na teritoriji Beograda, dok su u raseljeništvu, a nemaju rešeno stambeno pitanje. Pomoć se odobrava za kupovinu 10 seoskih kuće sa okućnicom, za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće u iznosu do 1.4 miliona dinara po porodičnom domaćinstvu korisnika – rekla je Stanisavljevićeva. 

Ona je napomenula da sve detaljne informacije, kao i potrebne obrasce, prijave i izjave, zainteresovana lica mogu dobiti u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu, Sektor za izbeglice, interno raseljena lica i migracije u Ulici 27. marta 43-45, kancelarija broj 10 ili putem telefona 011/3344-625, kao i kod poverenika gradskih opština.

Gradska sekretarka je podsetila da Grad Beograd, u saradnji sa relevantnim republičkim i međunarodnim institucijama, kontinuirano sprovodi programe za stambeno zbrinjavanje izbeglih i interno raseljenih porodica sa Kosova i Metohije. 

– U cilju unapređenja položaja i kvaliteta života građana Beograda, Sekretarijat za socijalnu zaštitu će i dalje nastaviti da raspisivanjem javnih konkursa pruža pomoć onima kojima je ona najpotrebnija – zaključila je Nataša Stanisavljević.