petak, 17. januar 2020.

Najlepša reciklažna jelka

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća” drugu godinu zaredom organizovalo je novogodišnju, edukativno-kreativnu akciju „Upotrebi maštu – pokreni reciklažu”. U akciji su učestvovali učenici od prvog do četvrtog razreda iz 35 beogradskih škola, a njihov zadatak je bio da naprave novogodišnju jelku od reciklabilnog otpada.

Odeljenje IV/3 OŠ „Stevan Sremac” iz Borče je ove godine napravilo najlepšu jelku od reciklažnog materijala. Kao nagradu za njihov trud, „Gradska čistoća” im je poklonila laptop računar. 

– Zajedno mnogo intenzivnije trebamo da nastavimo da radimo na očuvanju životne sredine, a jedan od načina da naš grad bude zdravo mesto za život jeste da recikliramo. Zato intenzivno radimo na edukaciji najmlađih, a ova akcija je samo jedna u nizu. Drago mi je što su najmlađi Beograđani već svesni važnosti reciklaže i nadamo se da svoja znanja primenjuju i prenose i članovima svojih porodica. Njihov trud, kreativnost i znanje smo zato i nagradili – rekao je Marko Popadić, direktor ovog preduzeća. 

Osim obavljanja osnovnih delatnosti, JKP „Gradska čistoća” u toku godine sprovodi brojne društveno odgovorne akcije i kampanje koje su usmerene na podizanje svesti javnosti o značaju i prednostima reciklaže u cilju zaštite životne sredine. U tom smislu, veoma je bitno da deca odmalena imaju svest da se reciklabilni otpad i dalje može koristiti, ali i da steknu naviku da takve materijale odvajaju i predaju službama koje se bave prikupljanjem i reciklažom.