subota, 18. januar 2020.

Pripremna nastava za malu maturu u Zemunu

Za učenike osmog razreda osnovnih škola u Zemunu počela je pripremna nastava za polaganje male mature. Opština Zemun organizuje peti put besplatan program za učenike, s ciljem da im pomogne u ostvarivanju što boljih rezultata na prijemnom ispitu prilikom upisa u željene srednje škole.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić prisustvovao je početku ovogodišnjeg programa upriličenog u OŠ „Sonja Marinković” i tom prilikom učenicima poželeo mnogo uspeha u daljem školovanju.

– Opština Zemun inicira i promoviše mnogobrojne programe za unapređenje kvaliteta života mladih. Realizacijom besplatne pripremne nastave pomažemo roditeljima da ne plaćaju privatne časove, a đacima smo pružili priliku da se adekvatno pripreme, kako bi upisali željene škole. Zato im poručujemo da budu vredni, istrajni i rezultati sigurno neće izostati – rekao je Matić, uz napomenu da opština prati njihov rad tokom školovanja, nagrađuje uspeh kako učenika tako i nastavnika, ulaže u školsku infrastrukturu, razvoj sporta i promociju zdravih stilova života.

Od 1.555 učenika osmog razreda, njih 1.151 će, uz saglasnost svojih roditelja, u grupama, u danima vikenda pohađati pripremni program. Za realizaciju ovog programa biće angažovano 20 nastavnika matematike i srpskog jezika koji imaju najbolje rezultate u radu. Nastava će se održavati u osnovnim školama „Branko Radičević”, „Svetozar Miletić”, „Sonja Marinković” i u Školi za decu oštećenog vida „Veljko Ramadanović”.