sreda, 22. januar 2020.

Nikodijević: Velika zainteresovanost za besplatne programe tokom zimskog raspusta

Osim brojnih kulturnih sadržaja u okviru „Beogradske zime” koja već uveliko traje, veliki broj besplatnih programa pripremljen je i za predstojeći zimski raspust, a  zainteresovanost školaraca iz godine u godinu raste, izjavio je za RTS predsednik  Skupštine grada Nikola Nikodijević.

Prema njegovim rečima, programi koje Grad već tradicionalno organizuje za zimski i letnji raspust namenjeni su, pre svega, osnovcima i srednjoškolcima na teritoriji grada.

– Ove godine programi su podeljeni u dva segmenta – sportovi na vodi i ostali tradicionalni sportovi. Organizovaćemo besplatne škole plivanja i vaterpola u saradnji sa 12 vaterpolo i plivačkih klubova u sedam sportskih centara. Što se tiče tradicionalnih sportova poput fudbala, košarke, odbojke, rukometa, borilačkih sportova, streljaštva, stonog tenisa,  oni se organizuju u drugim sportskim centrima. Cilj je da svoj deci omogućimo, bez obzira na materijalni status njihovih roditelja, besplatno bavljenje sportom, sticanje novih veština i upoznavanje sa novim sportovima – istakao je Nikodijević.

On je dodao da broj đaka koji se prijavljuju raste iz godine u godinu što pokazuje i broj izdatih vaučera za besplatne programe. 

– Dobro iskustvo iz prethodnih godina je najbolja preporuka da što veći broj dece uzme učešća u programima zimskog raspusta. Sa decom specijalizovano rade licencirani treneri koji imaju bogato iskustvo, tako da deca zaista stiču dobro znanje iz različitih sportova. Važno je reći da zajedno sa Udruženjem osoba sa invaliditetom organizujemo i posebne programe za ovu decu – istakao je Nikodijević i dodao da će se zajedno sa interesovanjem dece svake godine povećavati i broj raznovrsnih besplatnih programa tokom zimskog i letnjeg raspusta sa ciljem da se deca bave sportom i nauče da žive zdravo.