sreda, 19. februar 2020.

Akcija besplatnog čipovanja, vakcinacije i sterilizacije napuštenih pasa i mačaka

Opština Zvezdara i JKP „Veterina Beograd” organizovaće od 24. do 26. februara akciju besplatnog čipovanja, vakcinacije i sterilizacije napuštenih pasa i mačaka sa teritorije Zvezdare. 

Akcija će biti sprovedena od 10 do 16 časova u prostorijama zvezdarske Kancelarije za mlade, u Nerodimskoj ulici broj 2, saopštili su danas iz Opštine Zvezdara. 

Pored čipovanja i vakcinisanja napuštenih pasa i mačaka, ova akcija će novim vlasnicima omogućiti i zakazivanje besplatne sterilizacije za svoje ljubimce. Na taj način Opština Zvezdara i „Veterina Beograd” daju svoj doprinos smanjenju populacije napuštenih pasa i mačaka na ulicama prestonice i podizanju svesti o odgovornom vlasništvu, navodi se u saopštenju. 

Svi zainteresovani građani koji žele da na ovaj način postanu vlasnici kućnih ljubimaca, u obavezi su da uplate administrativnu taksu od 200 dinara u budžet Republike Srbije ukoliko se upisuju kao vlasnici pasa ili 100 dinara ukoliko postaju vlasnici mačaka. Takođe, ugovorom se obavezuju na besplatnu sterilizaciju pasa ili mačaka koja će se obaviti kada novi ljubimac bude odgovarajuće starosne dobi, ističe se i saopštenju.