sreda, 19. februar 2020.

Dodeljena kolica za bebe parovima sa „Kolektivnog venčanja”

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović danas je u Skupštini Beograda podelio kolica za bebe parovima koji su se venčali na „Kolektivnom venčanju”. Kako je tom prilikom istakao, zahvaljujući kompaniji „VodaVoda” podeljena su 22 kolica novorođenim bebama.

– „Kolektivno venčanje” je projekat koji je počeo 1999. godine za vreme bombardovanja. Direktor ove manifestacije Tivi Malčev i grupa entuzijasta organizovali su ovaj događaj kao reakciju na strahote koje su nam se dešavale. Više stotina parova iz čitave Srbije venčalo se u Skupštini Grada Beograda. Decu rođenu iz tih brakova takođe očekujemo da jednog dana učestvuju u ovakvoj manifestaciji – kazao je Mladenović.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd je u prošloj godini opredelio više od 419 miliona dinara, dok će u ovoj godini taj iznos biti oko 470 miliona dinara za porodilje.

– Ovo je konkretna pomoć koju naš grad pruža zajedno sa ostalim jednokratnim pomoćima, a sve u cilju podsticanja rađanja dece i povećanja nataliteta. Poruka koju danas možemo poslati jeste da sve što radimo u životu, radimo za našu decu. Dodeljujući poklone mladim parovima, podstičemo ih da stvaraju porodice, ali pomažemo i našoj državi i narodu da nas sutra ima sve više – rekao je Mladenović.

Citirajući patrijarha Pavla, direktor manifestacije „Kolektivno venčanje” Tivi Malčev je istakao da je ispred svih kanona, pravila i molitvi – rađanje.

– Zahvaljujući Skupštini Grada Beograda i kompaniji „VodaVoda”, koji su se pridružili ovoj akciji, svake godine pomažemo 100 do 200 parova iz čitave Srbije. Našoj državi ćemo najviše doprineti tako što ćemo pružati podršku parovima da se ostvare i u ulozi roditelja – rekao je Malčev. 

Direktor kompanije „VodaVoda” Vojin Đorđević istakao je da su deca najveće bogatstvo za sve.

– Kompanija „VodaVoda” četvrtu godinu zaredom dodeljuje kolica parovima koji su dobili prinove, a stupili su u brak na „Kolektivnom venčanju”. Skromnim poklonima koje delimo danas, želimo da pružimo dodatnu podršku da se što više ljudi venčava – rekao je Đorđević.