petak, 21. februar 2020.

Uređenje unutarblokovskih površina u Zemunu

Predsednik gradske opštine Zemun Dejan Matić obišao je danas sa saradnicima unutarblokovsku površinu između zgrada u Ulici Karađorđev trg 9 na kojoj su kompletno uređeni mali i veliki park, saopštavaju iz ove gradske opštine. 

– Donošenjem novog zakona o glavnom gradu i Statuta Grada Beograda, prilagođavanjem i usaglašavanjem opštinskih statuta, danas smo u prilici da implementiramo usvojeno i da na osnovu inicijativa građana radimo na uređenju unutarblokovskih površina koje su bile zapuštene. U saradnji sa JKP „Zelenilo – Beograd”, u malom parku koji je namenjen deci postavljeni su rekviziti za igru i tartan podloga. Prostor je ograđen da bi deca bila potpuno bezbedna, a roditelji koji ih čuvaju bezbrižni. Takođe, u okviru ove unutarblokovske površine postavljena je i prva solarna klupa, koja omogućava sugrađanima i svim posetiocima Zemunskog keja koji je u blizini da napune svoje mobilne telefone, tablete, laptopove i elektrobicikle. U okviru parka eksperimentalno je postavljena i ulična solarna svetiljka. Drugi deo, takozvani veliki park namenjen je rekreativcima i svima onima koji žele da ostanu u formi i više vremena provode napolju. U parku smo napravili pravu malu teretanu, ali istovremeno smo mislili i na sugrađane koji žele da se odmaraju u prirodi. Za njih smo postavili klupe i stolove sa nadstrešnicama. Budući da nam je veoma važno da ovaj prostor uvek bude uredan i čist, postavljene su namenske kante za otpad i reciklažu – rekao je Matić.

On je zahvalio sugrađanima na sugestijama i inicijativama, jer je i ovaj park uređen na osnovu njihovih zahteva. Tskođe je istakao da je veoma važno da se čuvaju i druge unutarblokovske površine za koje je Opština Zemun izdvojila sredstva. 

Matić je i ovom prilikom pozvao skupštine stanara da upute predloge kako bi se nastavilo sa uređenjem devastiranih zelenih površina i u drugim naseljima, kao i sa realizacijom drugih infrastrukturnih projekata, a sve sa ciljem da se sprovodi strategija ravnomernog razvoja Zemuna.