subota, 22. februar 2020.

Vesić: Nastavljamo sa uređenjem dečjih igrališta i sportskih terena, to je naša politika

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas rekonstruisano dečje igralište u Ustaničkoj ulici i najavio nastavak akcije uređanja igrališta, sportskih terena i prostora za kućne ljubimce u prestonici.  

On je istakao da u tom kraju Zvezdare živi oko 5.000 ljudi, dok ih je u širem delu naseljeno oko 12.000. Igralište, kako je precizirao, ima oko 4.000 metara kvadratnih, u čiju je obnovu uloženo blizu 12 miliona dinara.

– Od te površine je 2.000 metara kvadratnih pod zelenilom. Postavljeno je osam novih sprava koje su urađene po svim evropskim standardima, tako da ovo dečje igralište ne zaostaje za bilo kojim igralištem u Evropi. To znači da Beograd napreduje, jer naša deca imaju iste uslove kao i njihovi vršnjaci u razvijenom delu sveta. Siguran sam da rekonstruisana dečja igrališta izazivaju radost i kod naših sugrađana, jer sada njihova deca mogu bezbedno da se igraju. To je naša politika – istakao je Vesić.

On je dodao da je najvažnije da Beograd bude prilagođen ljudima.

– To su upravo i ovakva igrališta u koje roditelji u blizini svoje kuće mogu da izvedu decu. Takođe, imamo sređene ulaze u stambenim zgradama, pešačke i biciklističke staze, kao i pešačke zone, da naši građani osete komfor koji je prilagođen ljudima, a ne automobilima – ukazao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je podsetio da je za nekoliko godina uređeno više stotina dečjih igrališta u Beogradu.

– Nastavićemo da radimo u saradnji sa građanima, kako bismo uredili veći deo igrališta u prestonici, od kojih neka nisu obnavljana decenijama. Samo ove godine biće sređena četiri igrališta u opštini Zvezdara, a na teritoriji Beograda blizu 100 – najavio je Vesić i dodao da mu je najlepši deo posla kada obiđe obnovljeno dečje igralište. 

Član Veća opštine Zvezdara Vladan Jeremić je rekao da je za protekle tri i po godine rekosntruisano ili izgrađeno 28 dečjih igrališta u toj opštini.

– Sledeći politiku Grada Beograda, uspeli smo da napravimo i prva igrališta u naseljima Vojvode Vlahovića, Veliki Mokri Lug i Mali Mokri Lug, dok će se raditi i druga igrališta na Konjarniku, Medaku i Mirijevu. Zahvaljujući Gradu Beogradu i „Zelenilu”, ovo igralište u Ustaničkoj izgleda prelepo – ukazao je Jeremić.

Izvršna direktorka JKP „Zelenilo – Beograd” Nataša Šišaković je istakla da u prestonici postoji oko 1.500 dečjih igrališta, od kojih je 500 obnovljeno u zadnjih nekoliko godina.