sreda, 25. mart 2020.

Grad Beograd i PKS obezbedili pakete sa životnim namirnicama za najugroženije penzionere

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas volontere koji u „Štark areni” pakuju pakete pomoći za 173.000 Beograđana starijih od 65 godina, a čije su penzije manje od 30.000 dinara, i tom prilikom razgovarao sa privrednicima koji su te namirnice obezbedili. Zajedno sa predsednikom volontere su obišli i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, kao i direktor „Štark arene” Goran Grbović, naveo je Tanjug.

Vučić je privrednicima zahvalio na pomoći i poručio da su pokazali ogromnu odgovornost, kao i borbenost i ljubav prema svojoj zemlji. Istakao je da se priprema veliki i ozbiljan paket mera za privrednike, koji će imati značajnu pomoć države. Šleperi sa namirnicama sinoć su stigli u „Štark arenu”, a danas je oko 350 volontera započelo pakovanje paketa.

To je pomoć Grada Beograda i PKS najugroženijim sugrađanima.

Kako je ranije najavljeno, prve pakete pomoći penzioneri će dobiti sutra, najkasnije u petak, a dostava će trajati desetak dana, jer će se dnevno iz Arene slati oko 15.000 paketa. Svaki paket je težak 8,5 kilograma i sadrži po kilogram brašna i šećera, litar ulja, paštetu, mesni narezak, kafu, čaj, supu, deterdžent, sapun i toalet papir, podsetio je Tanjug.