sreda, 25. mart 2020.

Vesić: Grad pomaže Anji, koja je u požaru izgubila sve

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će Grad Beograd pomoći i organizovati renoviranje stana Anji Stojanović, koja je u subotnjem požaru na Novom Beogradu izgubila sve – dom, roditelje i brata. 

Vesić je rekao da je sve u Skupštini grada potresla ta vest, jer je u pitanju jedan od većih požara koji se dogodio u prestonici.

On je podsetio da su na društevnim mrežama organizovane akcije za pomoć Anji, te da su u Gradu razmišljali na koji način da pomognu.

– Obavio sam razgovore sa nekoliko kompanija koje sarađuju sa nama i koje su obećale da će joj dati pomoć koja je joj neophodna. „Milenijum tim” je preuzeo na sebe renoviranje stana, „Eurosalon” će obezbediti nameštaj, a „Tehnomanija” uređaje – rekao je Vesić za Tanjug.

Kako je istakao, to je najmanje što može da se učini kako bi se Anji ublažio bol.

Kada neko izgubi bilo kog člana porodice, nikakva pomoć ne može da nadoknadi ono što se dogodilo, kaže Vesić i poručuje da u ovom vremenu treba svi da budemo solidarni.

– Osim materijalne pomoći, Anji stojimo na raspolaganju eventualno za zaposlenje u nekoj od ovih kompanija ili u Skupštini Grada Beograda, kako bismo makar malo ublažili tragediju koja joj se dogodila – dodaje Vesić.

U požaru koji se dogodio u subotu rano ujutro u Bulevaru Milutina Milankovića, uništeno je i nekoliko drugih stanova, a Vesić kaže da će biti organizovana pomoć da se i oni renoviraju.

On je dodao da stanari nakon požara nisu imali 24 sata grejanje, struju i vodu, ali je Grad rešio te probleme.

– U ovo vreme kada je zaista sve teško, jer se borimo sa virusom korona, ako išta možemo da pokažemo, to je da imamo više solidarnosti – rekao je zamenik gradonačelnika.