četvrtak, 26. mart 2020.

Pripremanje paketa u „Štark areni” jedna od najvećih logističkih operacija sprovedenih na teritoriji Beograda

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević rekao je za TV Prva da je plan da se do kraja dana spakuje ukupno 30.000 paketa, te da oni budu distribuirani do opštinskih centara za socijalni rad, koji će nastaviti podelu paketa penzionerima sa primanjima manjim od 30.000 dinara.

– Juče smo spakovali 12.000 paketa, od kojih je oko 4.000 distribuirano ka opštinskim centrima. Jedan broj paketa će biti distribuiran svim opštinama do kraja dana, tako da od sutra naši najstariji sugrađani mogu da očekuju pakete na svojim adresama – pojasnio je Petronijević, koji u „Štark areni” rukovodi akcijom pakovanja i distribuiranja paketa.

Prema njegovim rečima, procedura je takva da penzionere poziva neko iz Centra za socijalni rad, jer se dostava paketa najvljuje, nakon toga dostavljač ostavlja paket na prag, prethodno pozvonivši na vrata kako bi se uverio da je neko u stanu i potom se odmakne.

– Mere zaštite u „Štark areni” su na najvišem nivou. Svako ko ulazi u deo gde se pakuju paketi, mora da prođe određenu proceduru. Naime, ljudi koji dolaze u kontakt sa namirnicama su obučeni na jedan način, oni koji iznose robu na drugi, a svi moraju da prođu medicinsku proceduru. Roba se pakuje na palete u streč foliji i otvara pred distribuciju – istakao je Petronijević.

Za pet dana uspeli smo da napravimo našu mini-fabriku, naveo je Petronijević i dodao da je to sigurno najveći logistički centar trenutno u Beogradu, te da je cela akcija jedna od najvećih logističkih operacija ikada sprovedenih na teritoriji Beograda. 

– Nadam se da ćemo u narednih desetak dana uspeti da spakujemo svih 173.888 paketa i distribuiramo ih do opština, što znači da će ih u narednih petnaestak dana dobiti svi penzioneri koji imaju primanja do 30.000 – rekao je Petronijević i zahvalio donatorima i svim ljudima koji pomažu u organizaciji ovog velikog posla.

Petronijević je apelovao na najstarije sugrađane da ostanu u svojim kućama, jer „se borimo protiv nevidljivog protivnika i samo disciplinom možemo da ga pobedimo”.

Golman FK „Crvena zvezda” Milan Borjan, koji pomaže u akciji pripreme paketa u „Štark areni”, rekao je da bi voleo da još sportista koji imaju jak imuni sistem pomognu u ovom humanom radu, i apelovao na građane da ostanu u svojim kućama i tako čuvaju starije.