ponedeljak, 30. mart 2020.

Uređenje Savskog keja i izgradnja novog parka teku po planu i bez kašnjenja

Glavni urbanista Marko Stojčić obišao je danas radove na uređenju Savskog keja u sklopu izgradnje parka, koji će se prostirati od pasarele na Kalemegdanu do Brankovog mosta.  

Stojčić je izjavio da radovi teku po planu, da se radi punim kapacitetom i da nema kašnjenja, kao i da izvođač u tom smislu izvršava sve svoje obaveze. 

– Nalazimo se na pristaništu pored Beton hale gde je u toku uređenje, odnosno izgradnja parka od pasarele do Brankovog mosta. Važno je da pokušamo da iskoristimo vreme tokom kojeg ne rade ugostiteljski objekti u Beton hali, kako bi nakon završetka vanrednog stanja ovaj deo grada normalno funkcionisao i ujedno finansijski oporavak firmi koje ovde posluju bio jednostavniji u uređenom prostoru – rekao je Stojčić. 

On je izrazio mišljenje da će građani sigurno biti zadovoljni kada vide šta je sve od javnih prostora uređeno uprkos vanrednom stanju. 

– Biciklistički koridor koji prolazi kroz budući linijski park je praktično završen i nadamo se da će i preostali radovi biti gotovi do okončanja vanrednog stanja. Preostaje da se zameni ograda i završi popločavanje granitnim pločama, a potom da se nastave radovi na prostoru parka. Očekujemo da radovi budu završeni na leto, u periodu od jula do septembra, u zavisnosti od mogućnosti vezanih za broj radnika i druge pojedinosti – zaključio je Stojčić.