ponedeljak, 6. april 2020.

Zaštitna oprema za Dom zdravlja „Zemun”

Opština Zemun obezbedila je neophodnu opremu za zaštitu zdravstvenih radnika Doma zdravlja „Zemun”, koji su zbog epidemije virusa korona izloženi opasnosti, saopšteno je iz ove opštine.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić danas je rukovodstvu Doma zdravlja „Zemun” uručio zaštitnu opremu i zahvalio na izuzetnoj požrtvovanosti koja se naročito iskazuje u radu dveju ambulanti za pacijente sa respiratornim simptomima i febrilnim stanjima.

– Dom zdravlja „Zemun” ne deluje samo na teritoriji naše opštine, već pokriva primarnu zdravstvenu zaštitu i u opštini Surčin. Sagledavajući potrebe Doma zdravlja „Zemun”, obezbedili smo znatnu količinu zaštitne opreme, od maski do kabanica. Ovo će svakako doprineti zaštiti onih koji daju nemerljiv doprinos u borbi sa neumoljivim virusom – rekao je predsednik opštine Zemun Dejan Matić i dodao da će ova opština nastaviti da pomaže rad zdravstvenih ustanova na svojoj teritoriji, te zahvalio privrednicima i građanima na odgovornosti i solidarnosti.

Opština Zemun obezbedila je maske, zaštitne mantile i kombinezone, kao i PVC kabanice i zaštitne naočare, ukupno više od hiljadu i trista komada opreme.

Primopredaji opreme prisustvovale su direktorka Doma zdravlja „Zemun” dr Aleksandra Cvetković, zamenica direktorke Angelina Orbović i glavna medicinska sestra Dragana Vuković.