nedelja, 19. april 2020.

Vesić: Zastavi Srbije je mesto u svakom domu

U čast najvećeg hrišćanskog praznika – Vaskrsa, Grad Beograd je doneo odluku da u ime predsednika Republike Srbije pokloni Beograđanima deset hiljada srpskih zastava kako bi na taj način građani glavnog grada pokazali podršku lekarima, medicinskim sestrama, farmaceutima i svima onima koji se u ovoj situaciji bore za živote ljudi, rekao je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

– Većina građana stavila je zastave i danas možete da vidite čitave ulice na teritoriji grada gde su građani izneli srpske zastave i postavili ih na ulaze i balkone. Na taj način pokazujemo da dajemo podršku našim herojima – lekarima, medicinskim sestrama, farmaceutima i drugom medicinskom osoblju, kao i policajcima, vojnicima i drugim herojima Beograda, koji su svaki dan na terenu i bore se da sačuvaju što više ljudskih života. Zahvaljujem svim građanima koji su to uradili, jer smo tako pokazali da poštujemo naše heroje i da volimo svoju zemlju. Srbija je jedina zemlja koju imamo i borba koju vode predsednik, Vlada i svi građani zajedno poštovanjem propisanih mera predstavlja borbu za očuvanje ljudskih života i Srbije – rekao je Vesić na TV Pink.

On je naglasio da je danas iz Beograda u svet poslata lepa poruka i izrazio nadu da će praksa isticanja zastave Srbije nastaviti da postoji i nakon epidemije.

– Mesto zastavi Srbije je u svakom domu, jer je to zastava svih nas – istakao je Goran Vesić.