sreda, 27. maj 2020.

„Čistoća” postavlja pet hiljada novih kontejnera

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća” počinje zamenu pet hiljada starih i dotrajalih kontejnera postavljenih na javnim površinama koje su u nadležnosti ovog preduzeća, saopšteno je iz JKP „Gradska čistoća”.

Sudovi za odlaganje otpada su potrošni materijal, izloženi vremenskim uticajima i podložni fizičkim oštećenjima. Usled konstantne upotrebe kontejneri se habaju i veoma često nepažnjom nesavesnih pojedinaca u potpunosti bivaju uništeni nepropisnim odlaganjem otpada, poput žara i nedovoljno ugašenog pepela. Na nekim kontejnerima nedostaju točkići, koji omogućavaju lakše manipulisanje, a sa nekih su neovlašćeno skinuti poklopci.

„Gradska čistoća” počinje veliku akciju zamene kotejnera na svih 10 opština koje su u nadležnosti preduzeća. Akcija će se sprovoditi sukcesivno i u narednom periodu u Beogradu će pet hiljada novih kontejnera zameniti stare, što će doprineti lepšem i urednijem izgledu grada.  

Na lokacijama gde se pokazalo da je broj kontejnera nedovoljan, biće postavljeni dodatni, dok će na nekim lokacijama biti i smanjen broj sudova, s obzirom na to da je praksa pokazala da se ne koriste u punom kapacitetu.

Iz „Čistoće” podsećaju sugrađane da kontejneri ne pripadaju samo ovom preduzeću i Gradu Beogradu, već su vlasništvo i svih Beograđana, te apeluju da se prema njima odnose savesno i odgovorno, da ih ne uništavaju odlažući u njih potencijalno zapaljiv otpad, da ne lepe reklamni materijal i ispisuju grafite, kako bi novi kontejneri što duže trajali.