petak, 29. maj 2020.

Nikodijević: Izveštaj o radu je izraz odgovornosti prema našim sugrađanima

Sve neophodne mere koje je preporučio Zavod za javno zdravlje su ispoštovane kako bismo sačuvali zdravlje odbornika, predstavnika medija i svih onih koji učestvuju na sednici, rekao je predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević pred početak sednice Skupštine grada, koja se održava danas u Sava centru.

– Ispunjeni su i svi tehnički uslovi, s obzirom na to da je ovo ipak kongresni centar, planski građen za ovakve događaje. Svi učesnici na sednici proći će kontrolu temperature, prostor je dezinfikovan, nošenje maski je obavezno, kao i poštovanje fizičke distance. Svi odbornici dobili su potrebna sredstva i siguran sam da će sve mere biti poštovane – kazao je Nikodijević za TV Prva.

On je podsetio da će na današnjoj sednici biti usvojene sve odluke koje je tokom vanrednog stanja donelo Gradsko veće.

– Među odlukama su rebalans budžeta koji smo ranije objavili, potom Odluka o neplaćanju vrtića za vreme trajanja vanrednog stanja, značajni urbanistički planovi, imenovanja nekoliko parkova, kao i druge odluke. Istovremeno smo i prva lokalna samouprava koja će podneti Izveštaj o radu Gradskog štaba za vanredne situacije u vreme vanrednog stanja. Svi su prethodno upoznati sa njegovom sadržinom i mogu reći da sam ponosan na ono što je Grad Beograd uradio tokom vanrednog stanja – kazao je Nikola Nikodijević.

Istakao je da podnošenje ovog izveštaja predstavlja izraz odgovornosti gradske vlasti prema svojim sugrađanima i naglasio da se sve odluke donose sa ciljem da doprinesu boljem životu u glavnom gradu.