ponedeljak, 1. jun 2020.

Održana video-konferencija povodom Međunarodnog dana deteta

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević prisustvovao je danas video-konferenciji „Međunarodna izložba likovnih radova – deca protiv epidemije 2020” povodom obeležavanja Međunarodnog dana deteta.

Konferenciju je organizovala Kancelarija vlade provincije Henan za inostrane poslove (HFAO) i Asocijacija provincije Henan za prijateljstvo sa stranim zemljama (HPAFFC) – Društvo Daleki istok.

Učesnici konferencije su bili predstavnici Narodne Republike Kine, Austrije i Srbije.

Petronijević je rekao da mu je zadovoljstvo što se ponovo, nakon svega što se desilo u svetu, čuju i vide, te je uputio veliki pozdrav iz srpske prestonice.

– Hvala kineskom narodu i svim predstavnicima kineske vlasti na ogromnoj podršci i pomoći koju smo imali tokom nevolja izazvanih pojavom virusom korona, a koje su zadesile i našu zemlju. Još jednom pokazali ste nam da ste naši veliki prijatelji i nećemo to zaboraviti – poručio je on.

Naveo je da mu je drago što su na konferenciji i kolege iz Dečjeg kulturnog centra Beograd, koje na ovom polju godinama uspešno sarađuju.

– Veoma je važno da se i danas na Međunarodni dan deteta osvrnemo na naše najmlađe i da udruženim snagama povezujemo mlade iz Kine i Srbije. Grad Beograd je tu da podrži omladinske projekte koji će još više povezati naše narode i približiti kinesku kulturu našoj zemlji i obratno – istakao je član gradskog veća.

Zahvalio je predstavnicima Društva Daleki istok, koje godinama povezuje naše narode, ugošćava kineske prijatelje, te povezuje naše mlade i privrednike.

– Grad Beograd je ponosan na to što imamo ovakvu organizaciju i hvala im što smo mnogo puta ostvarili uspešnu saradnju sa kineskim prijateljima baš zahvaljujući njima – zaključio je Petronijević.