sreda, 1. jul 2020.

Vesić: Trola 28 ponovo na staroj trasi od 6. jula

Trolejbuska linija 28 počeće ponovo da funkcioniše od ponedeljka, 6. jula, i biće sve onako kako je bilo ranije, isti broj vozila funkcionisaće na isti način, rekao je za RTS zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

– U pitanju je linija koja povezuje Zvezdaru sa Studentskim trgom. Posle rekonstrukcije Trga republike sledi faza pretvaranja Vasine ulice u pešačku, od Dobračine pa nadalje, zatim izgradnja podzemnog parkinga na Studentskom trgu i izmeštanje okretnice. Međutim, kako smo u međuvremenu tek počeli sa arheološkim istraživanjima na Studentskom trgu, narednih nedelja će Srpska akademija nauka i umetnosti i njihov Arheološki institut to početi da rade, tako da ima vremena dok se to sve završi i završe projekti. Kako se okretnica neće tako brzo izmestiti, što će se jednog dana ipak desiti, mi smo podržali inicijativu Udruženja građana „Vratimo trolu 28” da se do izmeštanja okretnice ta linija vrati, jer je to imalo smisla – pojasnio je Vesić.

Kako je naveo, uključen je i Saobraćajni fakultet koji je to predložio kao optimalno rešenje i pokazao da to ima smisla zbog komfora građana i prevoza.

– To pokazuje kako Skupština grada i građani mogu zajedno da rade i menjaju stvarnost, ali i da ispravljaju neke greške koje naprave birokrate koje nisu na terenu i ne razmišljaju o stvarnim potrebama ljudi – kazao je Vesić.

On je izrazio zahvalnost Udruženju građana „Vratimo trolu 28” jer su, kako je naveo, izbegli da budu deo politike i ostali na svojim pravim zahtevima i onome što im je potrebno kao građanima. 

– Posao Skupštine grada jeste da prepozna takve stvari jer je važno da zajedno sa građanima menjamo naš grad – zaključio je Vesić.