petak, 10. jul 2020.

Grad Beograd obezbedio donaciju za Zemunsku bolnicu

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević danas je u ime Grada Beograda uručio donaciju Zemunskoj bolnici. On je tom prilikom rekao da je cilj da se po 125 kilograma voća, koliko je obezbeđeno za ovaj kliničko-bolnički centar, podeli svim bolnicama i kovid-ambulantama koje se bore protiv virusa korona na teritoriji Beograda.

– Želimo da otvorimo i volonterski centar. Na broj telefona 0800-110-011 mogu se javiti svi mladi ljudi koji žele da rade i da pomognu našim herojima. Samo zajedničkim radom i jedinstvom možemo da pobedimo neprijatelja koji nas je napao. Za svaku bolnicu pripremamo donaciju. Pojedine kompanije uplatile su i novac, konkretno 250 hiljada dinara za Zemunsku bolnicu, i ovom prilikom želim da im zahvalim – kazao je Petronijević za TV Pink i dodao da su dobrodošli svi oni koji žele da pomognu.

Doktorka Jelena Marinković je istakla da je ovo vrlo vredna donacija koja će značiti kako pacijentima tako i medicinskom osoblju.

– Zdravstveni radnici jesu prva linija u borbi protiv ovog virusa, ali veliki heroji su i nemedicinsko osoblje bez kojih sistem ne bi mogao da funkcioniše. Zemunska bolnica je trenutno puna, mnogo pacijenata ima, ali situacija je pod kontrolom – rekla je Marinkovićeva i zahvalila na donaciji.