petak, 31. jul 2020.

Gradonačelnik Radojičić ugostio ambasadora Danske

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Danske Andersa Haugora u Starom dvoru. 

Gradonačelnk i ambasador izrazili su zadovoljstvo prethodno ostvarenom saradnjom i nadu da će zajednički započeti projekti biti uspešno završeni. 

– Uključivanje Beograda u projekat „Gradovi koji menjaju dijabetes”, na inicijativu danskog ambasadora, privremeno je zaustavila pandemija koja nas je pogodila. Duboko sam uveren da ćemo nastaviti sa aktivnostima u pravcu potpisivanja memoranduma o razumevanju, kako bi ovaj projekat doprineo zdravijem životu građana – rekao je gradonačelnik Radojičić. 

Zvaničnici su se u razgovoru osvrnuli na dugu istoriju diplomatskih odnosa Republike Srbije i Kraljevine Danske, koji su uspostavljeni 1917. godine, ističući da postoji mnogo oblasti za potencijalnu saradnju između Kopenhagena i Beograda.

Ambasador je Beograd opisao kao grad velikih mogućnosti, istakavši da će nastaviti da prati njegov ubrzani razvoj sa gradonačelnikom Radojičićem na čelu. 

Gradonačelnik Radojičić i ambasador Haugor izrazili su uverenje da će se uspešno partnerstvo Srbije i Danske nastaviti i u daljem periodu.